Asahi

TIETOISEN LIIKKEEN TAITO

Asahi liikkeiden avulla koko keho saa avaavan ja venyttävän harjoituksen. Harjoitus vahvistaa ja kuntouttaa kehon tärkeitä rakenteita, opettaa keskittymään läsnäolevaan hetkeen ja tasapainottaa myös mieltä. Asahi liikkeet ovat fysioterapeuttisen vaikutustensa vuoksi tehokkaita ja ne on suunniteltu ennaltaehkäisemään ja hoitamaan tyypillisiä terveysongelmiamme. Asahi sopii kaikenikäisille ja kuntoisille – myös palautumisharjoitukseksi.

  • Tarjoan Asahi tunteja pienryhmille ja  yrityksille

Lisätietoa Asahista

Asahin liikkeet ovat hitaita ja pehmeitä. Tunnin aluksi opetellaan liikkeen ja hengityksen rytmittämistä. Sen jälkeen etsitään kehon hyvä pystysuora linjaus, jonka jälkeen tehdään erilaisia rentousharjoituksia. Tästä edetään toiseen, niska- ja hartiaosioon, jossa liikkeiden tavoitteena on hartioiden ja niskan lihasten kevyt venyttäminen ja avaaminen. Kolmannessa osiossa siirrytään selän harjoittamiseen. Selkää taivutetaan kevyesti eri suuntiin. Myös jalat saavat tämän osion joissakin liikkeissä harjoitusta. Neljännen osion liikkeet keskittyvät enemmän jalkojen ja tasapainon harjoittamiseen. Harjoitus on mahdollista päättää pidempään rentoutushetkeen.

Asahi-terveysliikuntamenetelmän ovat kehittäneet neljä suomalaista kokenutta liikunnan harrastajaa ja ammattilaista, joilla on yhteensä yli sadan vuoden kokemus liikunnan opettamisesta: Ilpo Jalamo, Timo Klemola, Keijo Mikkonen ja Yrjö Mähönen. He ovat yhdistäneet asahissa tietämyksensä niin idän kuin lännen terveysliikunnan perinteistä.

Asahi Health® -liikuntamenetelmän tavoitteena on yksinkertaisesti parempi elämän laatu. Asahin liikkeet vaikuttavat hieronnan tavoin, mutta asahissa harjoittaja ikäänkuin hieroo itseään kehon sisältä. Koska asahissa jatkuvasti hengitetään tietoisesti hengitystekniikkakin paranee.